• Головна
  • Україна
  • У Польщі затримали російських шпигунів, які мали слідкувати за рухом зброї в Україну

У Польщі затримали російських шпигунів, які мали слідкувати за рухом зброї в Україну

У Польщі затримали російських шпигунів, які мали слідкувати за рухом зброї в Україну

Також вони готували диверсії

Польські спецслужби ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на Росію і займалася підготовкою диверсій у Польщі. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали шістьох причетних.

Про це повідомляє польське RMF FM.

Як повідомляє кореспондент видання, затримані є іноземцями "з-за східного кордону", які працювали на російські спецслужби. 

Польські агенти затримали їх після виявлення на важливих маршрутах і залізничних вузлах прихованих камер. Зокрема, зловмисники фіксували рух на залізничних ділянках у районі аеропорту в Ясьонці під Жешувом. Там нібито концентрується західна зброя і боєприпаси перед відправкою до України.

Камери також були встановлені в інших частинах Польщі. За даними видання, російські засланці фіксували рух і потім "зливали" зображення у мережу.  

У зв'язку з активністю диверсантів співробітники польських спецслужб та поліціянти приведені у стан підвищеної готовності. Під особливим наглядом - стратегічно важливі залізничні об'єкти Польщі, а також ключові об'єкти критичної інфраструктури.

За інформацією ГУР, у країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа РФ, яка намагається перешкодити постачанню західної зброї для України. Останнім часом агенти Кремля нібито зосередилася на нейтралізації шляхів постачання озброєння.

Нагадаємо, у ніч проти 1 жовтня 2022 року невідомі за допомогою безпілотників намагалися шпигувати за навчальним полігоном Бундесверу "Вільдфлеккен". Там тренують українських військових. Українські військові тренуються на полігоні використовувати бронемашини Dingo, які Німеччина  погодилася надати на початку вересня.

Рух безпілотників помітили безпосередньо біля полігону, на кордоні між Баварією та Гессеном. Про інцидент із дронами повідомили поліцію, яка розпочала розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності