• Головна
  • Україна
  • Виграти війну стало складніше: Арестович потрапив у черговий скандал

Виграти війну стало складніше: Арестович потрапив у черговий скандал

Виграти війну стало складніше: Арестович потрапив у черговий скандал

Політику вкотре довелося виправдовуватись за свої слова

Колишній Радник Офісу Президента Олексій Арестович вчергове потрапив у скандал. Зокрема, він поставив під сумнів перемогу України та загалом її існування. Про нові екстравагантні вирази політика та його непевну позицію щодо України детальніше читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Що нового сказав Арестович

Олексій Арестович дав скандальне інтерв'ю журналісту та політологу Юрію Романенку, яке опубліковане на YouTube-каналі Арестовича.

«Якщо всі думають, що ми гарантовано виграємо війну, то дуже несхоже», - сказав Арестович.

І хоча ця фраза була вирвана з контексту, російські пропагандистські ЗМІ радо підхопили ці слова та почали використовувати їх у своїй інформаційній кампанії.

Водночас сам Арестович почав виправдовуватись у соцмережах та пояснювати, що саме він мав на увазі, коли говорив про «негарантовану перемогу».

«Україна не програє війну, проте виграти у боротьбі з Росією стало складніше», - написав ексрадник ОП у соцмережах, зазначивши, що й країна-агресорка докладає відчайдушні зусилля, аби не програти: ще два місяці тому окупантів на території України було 210 тис., нині ж – 300 тис. До того ж загарбники планують іще збільшити кількість росармії на українських землях.

Арестович додав, що виграш України залежить від достатньої кількості західних поставок зброї та їх своєчасності, а також від організаційних зусиль українців та волі нашої країни.

«Дякую президенту Дуді, генералу Міллі, Генсеку НАТО Столтенбергу, які публічно загострюють цю тему з ціллю добитися підсилення й пришвидшення необхідної якості та кількості західних поставок Україні. Ті, хто бажає, можуть подякувати й мені – за те, що я теж її [тему – ред.] підіймаю», - написав Арестович та запропонував поменше сварок й побільше уваги війні з ціллю її виграшу.

«Війна такого не любить. Вона любить повну увагу до себе», - наголосив він.

Думка Арестовича про можливе повернення в Офіс Президента

Також Олексій Арестович заявив, що не бажає знову працювати на аналогічній посаді у когось із політиків, навіть у Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Не хочу більше бути радником чи зрадником. Я хочу бути Олексієм Арестовичем. Найбільш зручне для мене звання», — сказав політик в інтерв’ю виданню «Телеграф».

Однак, він не відкидає можливості повернення до Офісу глави держави.

«Дивлячись, що запропонують. Але радником я більше не піду. Я хочу бути ефективнішим», — зізнається Олексій Арестович.

Натомість Арестович з іронією ставиться до інформації про те, що його готують як кандидата, який створить партію для умовно помірно налаштованих людей або тих, хто не визначився.

«Мене ця інформація веселить, дуже багато розрахунків, на кого саме я збираюсь працювати та що саме робити. Головна мета зараз — виграти війну і з найменшими жертвами серед нашого народу і найбільшими втратами для Росії. Ні на чому іншому зараз я не зосереджений. Всі політичні проєкти, навіть якщо я собі їх якось уявляю, це тільки після війни й усі розмови про них тільки після війни. Навіть мої жарти, що я піду в президенти, то це майже приватне спілкування з Гордоном, напівжартівливо, замріяно, і це не серйозна політична заява. Мене здивувало, як її сприйняли. Щодо політичної сили, то я не виключаю такого для себе, але в післявоєнний період», — додав ексрадник ОП.

Нагадаємо, у соцмережах досі не вщухає хвиля обурення стосовно неправдивих слів радника Офісу президента Олексія Арестовича про трагедію у Дніпрі. Політики, журналісти, волонтери та військові зверталися до президента з вимогою звільнити радника ОПУ та притягнути Арестовича до відповідальності за поширення дезінформації.

На фоні скандалу Арестович написав заяву на звільнення з посади радника ОП. За його словами, таким рішенням він показав приклад цивілізованої поведінки: якщо вчинив принципову помилку, отже, маєш піти у відставку. Пізніше стало відомо, що Офіс президента задовільнив заяву. Детальніше про це можна дізнатись тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності