• Головна
  • Війна
  • ЗСУ не перейшли у контрнаступ ворога — Олексій Арестович

ЗСУ не перейшли у контрнаступ ворога — Олексій Арестович

ЗСУ не перейшли у контрнаступ ворога — Олексій Арестович

Арестович каже, що слова Залужного неправильно зрозуміли

Сьогодні Валерій Залужний повідомив про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Та це не означає, що Україна наступає на ворога. Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович у ефірі Фейгин Live.

"Це війна заголовків. За 8 років, що я даю коментарі, жодного разу заголовки не відповідали тому, що я сказав. Залужний сказав про контрнаступальні дії, а не про контрнаступ", — каже Олексій Арестович.

Різниця у цих поняттях, каже посадовець суттєва. Контрнаступальні дії, за його словами, це тактичні дії, а контрнаступ — оперативні. Однак ці поняття часто плутають, тож люди можуть думати, що ЗСУ наступає на ворога або ж розбиває його.

"Там близько ситуація не до цього, наші війська зараз завершують певні тактичні дії, які називають контрнаступальними. Є ймовірність, якщо тактичні успіхі будуть закріплені, тоді вони зможуть привести до оперативного ефекту. Питання у тому, чим це може привести до цього ефекту, адже зброя із Заходу йде тижнями", — каже радник керівника ОП Олексій Арестович.

Додамо, сьогодні генерал Залужний зазначив, що наразі однією з найбільш актуальних загроз є масовані ракетні удари, які російські загарбники завдають по цивільних об’єктах на всій території України. Крім того, удари по залізничних вузлах свідчать про спроби агресора зруйнувати ланцюги постачання військової допомоги для Сил Оборони України від союзників.

Зокрема, лише 3 травня росіяни випустили по території України 14 крилатих ракет. З огляду на те, що агресор завдає ударів зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160, які здатні випускати ракети з акваторії Каспійського моря, питання посилення військової спроможності України є критично важливим. Адже зараз ЗСУ не мають засобів, аби збивати стратегічну авіацію ворога на російській території.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності