• Головна
  • Новини
  • Від початку вторгнення загинуло близько 10 тисяч українських воїнів - Арестович

Від початку вторгнення загинуло близько 10 тисяч українських воїнів - Арестович

Від початку вторгнення загинуло близько 10 тисяч українських воїнів - Арестович

Таку цифру озвучив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого і по сьогодні, приблизні втрати Сил Оборони України складають 10 тисяч воїнів.

Як інформує Lviv.Media, про це під час розмови з російським опозиціонером Марком Фейгіним учора, 10 червня, повідомив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

За словами посадовця, в середньому від початку повномасштабної війни втрати українських сил становили 100 вояків на добу. Водночас якщо на початку вторгнення окупанти, які не чекали на тотальний спротив України, втрачали близько 1000 бійців щодня, з другої половини квітня ситуація змінилась.

Після того, як росіяни почали застосовувати тактику тотального вогневого валу шляхом переваги в артилерії, їхні втрати знизились і становлять в середньому від 200 до 300 осіб за добу, зі збільшенням на кілька сотень в окремі, особливо вдалі для ЗСУ дні.

Марк Фейгін перепитав, чи можна з огляду на підрахунки Арестовича сказати, що ЗСУ втратили від початку вторгнення близько 10 тисяч бійців, на що радник голови Офісу відповів - "Так, десь так".

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, загальні втрати окупаційної російської армії від 24 лютого перевищили 32 тисячі осіб, без врахування мобілізованих з територій так званих "ДНР" й "ЛНР",  а також найманців.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності