• Головна
  • Україна
  • Що має бути вказано у повістці та чи можна її заповнювати одразу при видачі

Що має бути вказано у повістці та чи можна її заповнювати одразу при видачі

Що має бути вказано у повістці та чи можна її заповнювати одразу при видачі

Хто та де може вручати повістки військовозобов’язаним

В Україні триває загальна мобілізація, у рамках якої громадян призовного віку можуть призвати на військову службу. Для цього військовозобов'язаному вручають заповнену повістку.

Де можуть вручати повістки

Законодавчих вимог щодо конкретного місця вручення повісток немає. Взагалі не заборонено вручати повістки у будь-якому людному місці після встановлення особи.

Хто може вручати повістки

Вручати повістки можуть співробітники військкомату (тобто, зараз територіального центру комплектування), представники органів місцевого самоврядування та органів внутрішніх справ. Роблять це після того, як встановлять особу та перевірять її паспорт.

Що має бути у повістці

У повістці обов’язково має бути певний перелік інформації, зокрема вид повістки та особисті дані людини, яка отримує документ.

Там має бути вказано:

Чи можуть заповнювати повістку на місці видачі

Пусту повістку можуть заповнювати на місці. Але лише, якщо на місці вручення перебуває начальник, який за законом має право заповнювати повістку та підписувати.

Військовозобов'язаний отримує повістку, а у представників ТЦК залишається «корінець» та бланк з підписом чоловіка про отримання повістки.

Нагадаємо, у Мінцифри розповіли, що не надсилатимуть повістки у «Дії».

Для вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам обирають місця з найбільшим скупченням людей.

Повістки можуть вручити будь-де: на зупинці, в магазині чи навіть біля церкви.

Водночас голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зазначив, що: «… коли людина йде до церкви, вона іде перш за все до Бога. Тому для цього, я думаю, є і інші місця, де можна роздавати повістки. Але що стосується торгових центрів, місць відпочинку, блокпостів, це, я думаю, адекватні місця, де людина може отримати повістку для того, щоб вона могла піти воювати або стати на облік».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності