• Головна
  • Новини Львівщини
  • Повістки в магазинах та на вулиці не заборонені: військовий комісар пояснив, чи виловлюють призовників на Львівщині

Повістки в магазинах та на вулиці не заборонені: військовий комісар пояснив, чи виловлюють призовників на Львівщині

Повістки в магазинах та на вулиці не заборонені: військовий комісар пояснив, чи виловлюють призовників на Львівщині

В Україні подовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до 23 серпня. Це означає, що в країні й надалі відбуватиметься поступовий призов військовозобов'язаних громадян до лав ЗСУ. На Львівщині повістки вручають особисто в руки, після встановлення особи військовозобов'язаного. Закон не забороняє робити це у будь-якому місті, не лише у військкоматах чи за місцем проживання. Про це розповів Олександр Тіщенко начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"В Україні під час загальної мобілізації повістки можуть вручати особисто, після встановлення особи у будь-якому місці: за місцем проживання, на вулиці, на блокпостах та робочому місці. Законом це не заборонено. На даний час вручення повісток на вулицях та блокпостах у Львівській області не проводиться", - каже Тіщенко.

До слова, в Україні вручити повістку можуть не лише працівники центрів комплектування, тобто військкоматів, але й поліцейські, роботодавці чи працівники органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, згідно указу президента від 24 лютого цього року, оголошено загальну мобілізацію. Вона триватиме протягом 90 днів. Є певні хвилі або черги мобілізації.

В першу чергу на військову службу призиваються колишні військовослужбовці, які мають бойових досвід або служили за контрактом. Друга черга — це військовослужбовці, які проходили строкову службу або також служили за контрактом. Третя черга передбачає призов військовозобов’язаних громадян, які закінчили військові кафедри ВНЗ як офіцери запасу. В четверту чергу на військову службу призиваються всі мешканці країни, які не мають вікових обмежень або за станом здоров’я.23 травня Рада продовжила термін загальної мобілізації ще на 3 місяці. Однак це ще не означає перехід до третьої хвилі.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності