Як поліція працюватиме в умовах блекауту: пояснення МВС

Як поліція працюватиме в умовах блекауту: пояснення МВС
Фото: pexels

У МВС наголошують, що важливо, щоб люди почувалися в безпеці та знали, що можна звернутися по допомогу до найближчого патруля

Поліція, як і інші структури МВС, під час різдвяних і новорічних працюватиме у посиленому режимі. Водночас якщо настане блекаут, то будуть посилені мобільні патрулі, а повідомляти про повітряну тривогу та інші важливі речі вони будуть через гучномовці.

Про це в ефірі телемарафону розповів радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

Він нагадав, що у постійному режимі працюють «Пункти незламності», де у разі блекауту громадяни завжди зможуть отримати допомогу.

«Але за будь-яких умов ми, звичайно, продовжимо нашу роботу, щоб люди відчували присутність і завжди знали, до кого можна звернутися», - зауважив радник глави МВС.

Він повідомив, що в умовах блекауту будуть посилені мобільні патрулі та буде більше автомобілів з проблисковими маячками. Повідомляти про повітряну тривогу та інші важливі речі вони будуть через гучномовці.

«Піші патрулі будуть у світловідбивних жилетах, щоб люди могли їх ідентифікувати, і щоб вони знали, де перебувають працівники правоохоронних органів та могли звернутися по необхідну допомогу», - сказав Смірнов.

Радник голови МВС наголосив, що йдеться не просто про присутність правоохоронців – важливо, щоб люди почувалися в безпеці та знали, що можна звернутися по допомогу до найближчого патруля.

Водночас відповідаючи на запитання, чи зможуть люди, наприклад, закритися у ресторанному підвальному приміщенні на всю новорічну ніч і святкувати, Смірнов зауважив, що тут важливо, чи не будуть вони порушувати комендантську годину.

«Якщо не буде ніякого шуму, і ніхто не буде виходити надвір, то ми про це можемо і не дізнатися. І тому не можна говорити про якісь правопорушення. Але є певні критерії, які говорять про правопорушення - і тут ми, звичайно, будемо реагувати відповідним чином», - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України пояснили, як викликати «швидку» під час блекауту. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності