• Головна
  • Україна
  • У Нацбанку дали розпорядження, як мають працювати банки під час блекауту

У Нацбанку дали розпорядження, як мають працювати банки під час блекауту

У Нацбанку дали розпорядження, як мають працювати банки під час блекауту
Фото: pexels

НБУ звернувся до банків з ініціативою щодо запровадження так званого «банкоматного національного роумінгу»

Національний банк України підвищив вимоги до роботи банків в умовах тривалої відсутності електропостачання. Зокрема, у разі блекауту мають працювати щонайменше 35% відділень.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Наразі разом із банками втілюється проєкт Power Banking периметр, побудований на базі чергових банківських відділень, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги в умовах тривалої відсутності електропостачання.

«Чергові відділення забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики, а також додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою», — пояснили в установі.

Крім того, Нацбанк звернувся до банків з ініціативою щодо запровадження так званого «банкоматного національного роумінгу», що передбачає встановлення єдиних розширених лімітів та скасування додаткових комісій на зняття готівки власниками карток інших банків у банкоматах.

Нагадаємо, під час блекауту у чергові відділення клієнти зможуть звернутися, щоб отримати кошти та необхідні фінансові послуги, фахову консультацію, підтримку, тепло і зв’язок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності