• Головна
  • Світ
  • Українця у Польщі жорстоко вбив та намагався спалити на фермі працедавець

Українця у Польщі жорстоко вбив та намагався спалити на фермі працедавець

Українця у Польщі жорстоко вбив та намагався спалити на фермі працедавець

Слідство встановило, що працедавець був схильний до насильства та бив своїх працівників

На агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни на півночі Польщі жорстоко вбили 48-річного українця. Згодом його тіло намагалися спалити у господарській будівлі. Про це 16 травня повідомив Укрінформ, посилаючись на слова Патрика Вегнера, прокурора районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства Польщі.

Кого підозрюють у вбивстві

У цій справі заарештували трьох осіб, зокрема й одну жінку. Загиблий був єдиним українцем, який працював на цьому невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу. “Один з підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником”, — повідомив прокурор.

Вбивство українця його працедавець скоїв з особливою жорстокістю. Слідство також встановило, що чоловік і раніше був схильний до насильства та бив своїх працівників.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги та приховування слідів злочину.

Тіло українця намагалися спалити

Тіло українця виявили рятувальники у ніч проти 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни Поморського воєводства Польщі. Слідчі працювали на місці пожежі 16 годин, підозрюючи, що в цьому місці було скоєно злочин.

Мотиви злочину

Прокуратура намагається встановити мотив злочину, наголошуючи, що вбивство, скоріше за все, не було скоєно на національному підґрунті. На думку Патрика Вегнера, на агресивні дії затриманих вплинуло розпивання спиртних напоїв, оскільки злочин вчинили у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Що відомо про убитого

Прокурори ще встановлюватимуть повну інформацію про загиблого: коли він приїхав до Польщі і де до цього перебував. Проте попередньо відомо, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати проживає в Україні.

Нагадаємо, на початку квітня неподалік центру польської столиці у закинутій будівлі поліція знайшла тіла чотирьох вбитих чоловіків. Серед них троє українців і один громадянин Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності