• Головна
  • Світ
  • З’явилися супутникові знімки наслідків удару по авіазаводу у Воронезькій області

З’явилися супутникові знімки наслідків удару по авіазаводу у Воронезькій області

Наслідки удару по заводу

На заводі росіяни ремонтують усі види ракет

Журналісти проєкту «Схеми» у середу, 10 квітня, оприлюднили супутникові знімки, на яких видно наслідки удару по авіазаводу у Воронезькій області. На заводі РФ ремонтує ракети, які запускає по Україні з винищувачів та бойових гелікоптерів.

Наслідки удару по авіазаводу у Воронезькій області

За даними журналістів, супутник Planet Labs зафіксував пошкодження будівлі 711-го авіаційного заводу у Борисоглєбську Воронезької області. Завод розташовний за більш ніж 300 км від кордону територій, які контролює Україна. На супутниковому знімку видно пошкодження одного з корпусів заводу.

У вівторок, 9 квітня, російське Міноборони прозвітувало про збиття безпілотників у Борисоглєбську. Натомість ГУР МО України підтвердило удар БПЛА по російському заводу.

«Так, авіаційний завод. Це те, що можемо констатувати з різних джерел. Був гуркіт – також можемо підтвердити. Деталей розкривати не будемо, але, за попередньою інформацією, уражені основні виробничі потужності підприємства», – заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Авіаексперт Анатолій Храпчинський у коментарі журналістам зазначив, що завод у Борисоглєбську — єдине підприємство на території Росії, яке ремонтує усі ракети, що знаходяться на озброєнні фронтової авіації.

“Як приклад авіаексперт навів типи ракет Р-73, РВВ-АЕ, Х-25 та Р-27, які, зокрема, використовують для атак по українській території російські вертольоти Мі-24 і Ка-52, а також винищувачі Су-24, Су-25 та Су-34”, — написали журналісти «Схем».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності