• Головна
  • Світ
  • ООН засудила удар України по заводу «шахедів» у Татарстані

ООН засудила удар України по заводу «шахедів» у Татарстані

Дрони атакували особливу економічну зону «Алабуга» в російському Татарстані, фото ілюстративне

Речник генсека ООН назвав завод з виробництва зброї, яка вбиває українців, «цивільною інфраструктурою»

Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік назвав удар по заводу з виробництва «шахедів» у російському Татарстані атакою на цивільну інфраструктуру. Напередодні цей завод атакували українські дрони.

Реакцію речника генсека ООН на цю атаку наведено у стенограмі його брифінгу від 2 квітня. Його попросили прокоментувати атаку БпЛА «з обладнанням НАТО» на об'єкти в Татарстані, унаслідок чого деякі люди зазнали поранень. Дюжаррік у відповідь зазначив, що «ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру».

Нагадаємо, вранці у вівторок, 2 квітня, особлива економічна зона «Алабуга» в російському Татарстані зазнала дронової атаки. За інформацією низки ЗМІ, дрони влучили в завод з виробництва створених в ірані ударних дронів Shahed. Саме такими дронами Росія майже щоночі атакує Україну, що час від часу призводить до поранення або смерті цивільних людей. Крім того, дрон влучив в установку первинної переробки нафти у місті Нижньокамськ. Російська влада повідомила про те, що внаслідок цих атак пошкоджено гуртожиток, постраждали семеро людей.

Читайте також аналіз атаки українських дронів на Татарстан.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності