• Головна
  • Світ
  • У Німеччині румуни видавали себе за українців, щоб отримати допомогу

У Німеччині румуни видавали себе за українців, щоб отримати допомогу

Фото: Christoph Reichwein/dpa

“Біженців” викрили волонтери, адже ті не знали української мови

У Німеччині викрили десятки румунів, які видали себе за біженців з України, аби отримати допомогу. Зокрема, їх забезпечували матеріально та надавали їм житло, повідомив румунський телеканал Digi24 у середу, 13 лютого.

Видання зазначило, що румуни приїжджали до пунктів допомоги біженцям та заявляли, що вони потребують підтримки. Кілька волонтерів зрозуміли, що дехто з біженців не розмовляє українською мовою. Виявилося, що серед них було багато румунів, які скористалися війною в Україні, аби отримати матеріальну допомогу.

Румунський телеканал Stirile Pro TV повідомив, що біженцями з України також прикидалися угорці. Там зазначили, що влада німецької землі Баден-Вюртемберг ідентифікувала кількох людей, які стверджували, що мають українське громадянство, хоча насправді походять з Румунії та Угорщини. 

У виданні Schwäbische Zeitung зазначили, що на південному заході Німеччини минулого року зафіксували щонайменше 1374 підозрілих випадки. Йдеться про те, що біженці окрім українського громадянства мали громадянство іншої країни ЄС. Зокрема, 58 людей заявили, що мають лише український паспорт, однак насправді вони також є громадянами Угорщини. У одному із районів землі Баден-Вюртемберг виявили близько десяти біженців, які або взагалі не знають української мови, або погано нею володіють. Загалом до цього району прибуло близько 3,5 тис. біженців з України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності