• Головна
  • Україна
  • Депутат Бундестагу нарахував у Німеччині “до десяти дивізій” українських біженців і закликав їх повернутися

Депутат Бундестагу нарахував у Німеччині “до десяти дивізій” українських біженців і закликав їх повернутися

Депутат Бундестагу нарахував у Німеччині “до десяти дивізій” українських біженців і закликав їх повернутися

Генерал Кізеветтер відомий своєю проукраїнською позицією

У Німеччині зараз перебуває близько 190 тисяч українських чоловіків призовного віку, з яких можна сформувати “до десяти дивізій”. Про це заявив депутат Бундестагу від партії ХДС з оборонної та зовнішньої політики, генерал у відставці Родеріх Кізеветтер.

Депутат зауважив, що не кожен має йти на фронт, одначе допомагати також можна, зокрема доглядаючи поранених або працюючи у цивільній обороні міст. “Я не розумію, чому чоловіки призовного віку, які перебувають у Німеччині, ухиляються від захисту своєї країни. Більшість українців тут (у Німеччині – ред.), справляють сильне враження. Підрахувавши їхню кількість, стає зрозуміло, що українській армії лише через тих громадян, що перебувають у ФРН, не вистачає від восьми до десяти дивізій”, – наголосив Кізеветтер.

Зауважимо, раніше Родеріх Кізеветтер закликав уряд Німеччини не критикувати дії ЗСУ, натомість споряджати Україні більше озброєння. У вересні минулого року депутат зауважив, що для успішного контрнаступу потрібна “вся можлива військова підтримка”. Тоді Кізеветтер закликав канцлера Олафа Шольца відмовитися від “надто обережного підходу” до постачання в Україну танків західного виробництва. Нині німецький депутат наполягає, що далекобійні ракети Taurus будуть особливо корисним внеском з боку Німеччини.

Окрім того, нещодавно Родеріх Кізеветтер розкритикував громадян Німеччини, що воюють на боці РФ. “Люди або екстремісти, які добровільно приєднуються до російських збройних сил або терористичних груп для участі в нападі на Україну, повинні бути притягнуті до відповідальності після їх повернення до Німеччини”, – наголосив він, додавши, що участь у війні на боці РФ сама по собі передбачає “систематичну причетність до воєнних злочинів і порушень прав людини”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності