• Головна
  • Україна
  • Малозабезпечені біженці після повернення в Україну отримуватимуть допомогу від держави

Малозабезпечені біженці після повернення в Україну отримуватимуть допомогу від держави

Допомога буде нарахована у сумі, що є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом

Допомогу виплачуватимуть упродовж шести місяців

Внутрішньо переміщені особи та українські біженці, які повертаються з-за кордону, упродовж шести місяців зможуть отримувати допомогу. Це стосується малозабезпечених сімей, повідомило в понеділок, 29 січня, Міністерство соціальної політики.

«Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться із-за кордону та ще не встигли працевлаштуватись в Україні і не мають власних джерел доходів, допомога призначатиметься на 6 місяців», — сказано в повідомленні.

Як наголосили в Мінсоцполітики, на допомогу зможуть розраховувати:

  • родини, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном (навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували ЄСВ);
  • родини внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Така допомога призначається родинам, чиї сукупні доходи не перевищують рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї:

  • для працездатних осіб — 55% прожиткового мінімуму (1 665,4 грн);
  • для дітей — 140% (віком до 6 років — 3 588,2 грн, віком 6-18 років — 4 474,40 грн);
  • для осіб, які втратили працездатність, – 100% (2 361 грн).

Допомога буде нарахована у сумі, що є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Водночас у Мінсоцполітики наголосили, що якщо в родині, яка отримала допомогу, є працездатні люди, які не працюють, вони мають протягом двох місяців після її призначення або працевлаштуватись, або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Також у Мінсоцполітики нагадали, що раніше допомога малозабезпеченим родинам не могла призначатися, якщо в родині є працездатні особи, які не працюють або за них не сплачувався ЄСВ протягом попередніх 3-х місяців перед зверненням по цю допомогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності