• Головна
  • Світ
  • США із союзниками ударили по позиціях хуситів в Ємені

США із союзниками ударили по позиціях хуситів в Ємені

США із союзниками ударили по позиціях хуситів в Ємені

Удари завдавали, щоб обмежити здатність хуситів атакувати американські та міжнародні судна в Червоному морі.

У ніч з 11 на 12 січня США у координації з Великою Британією і за підтримки Австралії, Канади, Нідерландів і Бахрейну завдали спільних ударів по об'єктах хуситів в Ємені. Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), пише “Європейська правда”.

Удари завдавали, щоб обмежити здатність хуситів атакувати американські та міжнародні судна в Червоному морі. Їх спрямували на радарні системи, системи протиповітряної оборони, а також місця зберігання і запуску дронів, крилатих і балістичних ракет.

Президент США Джо Байден в опублікованій пресслужбою Білого дому заяву підтвердив факт завдання ударів по позиціях хуситів в Ємені. "Сьогодні за моєю вказівкою збройні сили США разом з Великою Британією і за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади і Нідерландів успішно завдали ударів по низці об'єктів в Ємені, які використовувалися повстанцями-хуситами для загрози свободі судноплавства на одному з найбільш важливих водних шляхів світу", – зазначив Байден.

За його словами, ці удари стали прямою відповіддю на безпрецедентні напади хуситів на міжнародні морські судна в Червоному морі, у тому числі із застосуванням протикорабельних балістичних ракет. Байден додав, що й надалі без вагань вживатиме відповідних заходів, якщо це буде необхідно.

Міністр оборони Великобританії виклав відео, на якому видно виліт одного з чотирьох "Тайфунів", які завдали високоточних ударів по двох військових об'єктах хуситів разом із силами США.

Додамо, у вівторок, 9 січня, хусити здійснили наймасованішу атаку з використанням ракет і дронів на кораблі в Червоному морі. За останні місяці торгові судна під прапорами різних країн неодноразово потрапляли під обстріли та зазнавали безпосередніх нападів бойовиків-хуситів, що діють з території Ємену. У відповідь США оголосили місію за участю 10 союзників для захисту торгового судноплавства. 

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності