• Головна
  • Світ
  • В Білорусі побудували 2-кілометрові укріплення під Гомелем (фото з супутника)

В Білорусі побудували 2-кілометрові укріплення під Гомелем (фото з супутника)

В Білорусі побудували 2-кілометрові укріплення під Гомелем (фото з супутника)

Більшість траншей розташовані в безпосередній близькості від житлових будинків

У Білорусі поблизу кордону з Україною спорудили оборонні укріплення – так звані «зуби дракона». Зокрема, на супутникових знімках сервісу Planet Labs видно, що вони простягнулися на два кілометри.

Про це інформують «Радіо Свобода» та «Беларускі Гаюн».

Так, за 20 кілометрів від кордону з Україною та за 10 кілометрів від Гомеля біля села Калініна з’явилися військові оборонні споруди. До їх складу входить лінія з протитанковими «зубами дракона», яку вже прозвали «Лінією Хреніна».

Натомість схожа лінія не так давно була проведена на тимчасово окупованих територіях України та у прикордонних регіонах Росії. Її основне завдання – уповільнити або направити бронетехніку противника в потрібний район, де її зручніше знищувати. Водночас самі «зуби дракона» являють собою квадратно-пірамідальні конструкції із залізобетону.

Зазначається, що загальна довжина оборонної лінії становить близько двох кілометрів (400 метрів у західній частині та 1600 метрів у східній). Тоді як північніше, ближче до села, можна помітити окопи і рови. А більшість траншей розташовані в безпосередній близькості від житлових будинків. Деякі з них були викопані на відстані менше 10 метрів від парканів місцевих жителів.

Точна мета будівництва таких укріплень невідома. Нещодавно, 26 травня, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін відвідав цей оборонний рубіж і, вочевидь, «Лінію Хреніна» було створено саме під навчання тероборони в Гомелі та Гомельському районі. Зазначається, що у плані навчань територіальної оборони це місце іменується як «укріплений район».

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія надасть ядерну зброю усім, хто вступить до «союзної держави Росії та Білорусі».

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності