• Головна
  • Світ
  • Чи є загроза з боку Білорусі, розповіли прикордонники

Чи є загроза з боку Білорусі, розповіли прикордонники

Чи є загроза з боку Білорусі, розповіли прикордонники

На території Білорусі наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, станом на зараз у ворога не вистачить ресурсів, аби прорвати українську оборону на півночі.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Демченко каже, що на території Білорусі наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових, які залучені до підготовки чи навчань та перебувають на полігонах.

«Але та кількість російських військовослужбовців є значно нижчою, ніж була ще кілька місяців тому. Нагадаємо, що кількість російських військових могла досягати і 10 – 11 тисяч осіб», – сказав Демченко.

Також за його словами, РФ виводить на територію своєї країни ті підрозділи, які пройшли підготовку в Білорусі. Їх згодом відправлять на Східний напрямок, аби поповнити сили окупантів.

«Наразі бачимо, що багато підрозділів виводять з Білорусі, однак поповнення полігонів не відбувається», – заявив речник.

Нагадаємо, 12 травня у міністерстві оборони Білорусі заявили про спробу «нападу» на прикордонників із застосуванням вибухівки. Зазначається, що інцидент стався ввечері 11 травня на ділянці автодороги М-5. Водій вантажного автомобіля нібито здійснив спробу нападу із застосуванням вибухівки на групу військовослужбовців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності