• Головна
  • Світ
  • Президентка Грузії скасовує всі зустрічі в ООН та звернулася до населення

Президентка Грузії скасовує всі зустрічі в ООН та звернулася до населення

Президентка Грузії скасовує всі зустрічі в ООН та звернулася до населення

Саломе Зурабішвілі підтримала мітингарів, які виступають проти законопроєкту про «іноагентів»

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі скасувала всі заплановані в ООН зустрічі. Натомість вона звернулася до населення.

Про це повідомляє сайт Interpressnews.ge з посиланням на адміністрацію президента.

Так, Зурабішвілі у своєму зверненні підтримала мітингарів, які виступають проти законопроєкту про «іноагентів». Вона заявила, що накладе вето на цей законопроєкт.

«Я з вами, тому що сьогодні ви представляєте вільну Грузію», — сказала президентка.

Раніше Зурабішвілі з трибуни ООН розкритикувала підтримані правлячою партією законопроєкти про «агентів іноземного впливу» та зазначила, що вони обмежуватимуть свободу.

«Законопроєкт, представлений деякими групами в моїй країні, який обмежить свободу неурядових організацій, буде вкрай шкідливим для демократичної трансформації нашого суспільства, ліквідації гендерної дискримінації та, власне, шляху нашої євроінтеграції. Виходячи з цього, я вже висловила свою рішучу незгоду з цим законопроєктом і використовую цю можливість, щоб викласти свою позицію і тут», — заявила Зурабішвілі.

Нагадаємо, 7 березня грузинський парламент у першому читанні схвалив законопроєкт про «іноземних агентів». Після цього кілька тисяч людей намагалися оточити будівлю парламенту, а поліція розганяла їх водометами та сльозогінним газом.

Згодом протестувальники почали атакувати грузинську поліцію «коктейлями Молотова». Втім після цих дій протестувальників правоохоронці почали стріляти в людей гумовими кулями.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності