• Головна
  • Світ
  • У Польщі чоловік підпалив «швидкі», які мали передати Україні

У Польщі чоловік підпалив «швидкі», які мали передати Україні

У Польщі чоловік підпалив «швидкі», які мали передати Україні

Фонд, який майже щотижня протягом року привозить в Україну гуманітарну допомогу, зараз збирає гроші на нову машину

У суботу, 4 березня, в місті Радлуві на південному сході Польщі поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у навмисному підпалі транспортних засобів. Вони мали відправитись в Україну. Одна «швидка» згоріла повністю, водночас ще одну, ймовірно, вдасться відремонтувати.

Про це йдеться на сайті TVN24.

Зазначається, що пожежа сталася пізно ввечері 3 березня на стоянці муніципального офісу. Поліція встановила, що автівки підпалили навмисно. А скоро правоохоронці затримали підозрюваного в підпалі 35-річного чоловіка.

Вранці 4 березня обидві «швидкі» повинні були відправитися до України в колоні фонду «Сила майбутнього». Зокрема, знищена швидка призначалася для однієї з лікарень Харкова. Водночас фонд, який майже щотижня протягом року привозить в Україну гуманітарну допомогу, зараз збирає гроші на нову машину.

«Ми не можемо залишитися байдужими до потреби лікарні, яка чекала на цю швидку», - кажуть благодійники.

Загалом в Україну мали доставити десять автомобілів – шість санітарних і чотири пікапи. Втім після пожежі колона зменшилася до чотирьох карет «швидкої» та двох пікапів. При цьому друга частина транспорту – дві вантажівки з медичним обладнанням – не постраждали й поїхали до українських лікарень.

Нагадаємо, двоє громадян України, які мешкають у Гожуві, стали жертвами шахраїв, які видавали себе за працівників банку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності