У Польщі українців ошукали шахраї: втратили чимало грошей

У Польщі українців ошукали шахраї: втратили чимало грошей

Шахраї просили ошуканих встановлювати на свої телефони програми для віддаленого доступу до пристрою

Двоє громадян України, які мешкають у Гожуві, стали жертвами шахраїв, які видавали себе за працівників банку.

Про це повідомляє ukrayina.pl., з посиланням на gorzowianin.com.

Зловмисники стверджували, що гроші українців в банку під загрозою і необхідно негайно вжити заходів. Жертви встановлювали на свої телефони програму для віддаленого доступу до пристрою за інструкцією шахраїв.

У понеділок, 27 лютого, жертвами шахраїв стали двоє громадян України. Один із них втратив майже 9 тисяч злотих, а другий – понад 11 тисяч злотих.

«Аферист, який вдавав з себе працівника банку, стверджував, що гроші на рахунку знаходяться під загрозою і потрібно діяти швидко. Тому він попросив свою жертву встановити на телефон додаток для віддаленого доступу до пристрою. Варто зазначити, що це легальні додатки, доступні кожному», - йдеться у повідомленні.

«Шахраї супроводжують вас на кожному кроці та створюють враження професіоналізму та готовності допомогти. Вони навіть пропонують спілкування кількома мовами. На жаль, це завжди призводить до втрати коштів з рахунку. Так було і в цьому випадку, коли шахрай зняв гроші з рахунку», – повідомив Гжегож Ярошевич, речник Головного управління муніципальної поліції в Гожуві.

Нагадаємо, у Львові шахрай обманув чоловіка, який хотів купити біткоїни.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності