Створив фейковий збір для «пораненого бійця ЗСУ»: на Львівщині викрили шахрая

Створив фейковий збір для «пораненого бійця ЗСУ»: на Львівщині викрили шахрая

Чоловік переконував людей переказувати кошти у сумі від 500 до 1000 гривень на вказаний ним рахунок

На Львівщині затримали шахрая, який видурював у людей гроші, призначені нібито на лікування пораненого бійця ЗСУ. 29-річний чоловік робив це, перебуваючи в одній львівських установ виконання покарань.

Про це повідомили у поліції Львівщини

Як встановили правоохоронці, 29-річний мешканець Львівщини займався шахрайством, перебуваючи в одній з львівських установ виконання покарань, де він відбував покарання за крадіжки. Зловмисник отримав доступ до інтернету й створив під вигаданим іменем профіль в одній із соціальних мереж. Там він розмістив фейкове оголошення про збір коштів нібито для лікування пораненого бійця ЗСУ. Чоловік переконував людей переказувати кошти у сумі від 500 до 1000 гривень на вказаний ним рахунок. Натомість отримані гроші шахрай привласнював. Загалом правоохоронці задокументували чотири таких епізоди.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Наразі триває досудове розслідування, а правоохоронці встановлюють інших потерпілих від злочинних дій шахрая.

Нагадаємо, у Червонограді шахраї під виглядом працівників міськради ошукують місцевих жителів. Зокрема, вони кажуть, що збирають кошти для військових, втім куди йдуть ці гроші невідомо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності