• Головна
  • Україна
  • Польща допоможе Україні повернути викрадених до Росії дітей

Польща допоможе Україні повернути викрадених до Росії дітей

Польща допоможе Україні повернути викрадених до Росії дітей

Ініціативу незабаром оприлюднять Польща та Єврокомісія

Польща та Європейська Комісія хочуть виступити з ініціативою збору доказів викрадення українських дітей Росією. Таким чином Європа хоче допомогти Україні повернути їх додому, а також притягнутивинних до відповідальності.

Про це заявив міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк, пише ukrayina.pl

Шимон Шинковський вель Сенк зазначив, що викрадення українських дітей із сімей є великою трагедією, повідомляє TVN.

«Місцеперебування багатьох із цих дітей невідоме. Оцінки дуже різняться, але навіть найскромніші цифри оцінюють у щонайменше шість тисяч випадків задокументованого викрадення дітей, доля яких сьогодні невідома», - сказав він.

Чиновник додав, що світ не може закривати очі на цей злочин. Потрібно зібрати докази цих злочинів і забезпечити притягнення до відповідальності винних.

Наступного тижня Польща має надати більше деталей Єврокомісії щодо ініціативи.

«Мета ініціативи — привернути увагу світу до цієї драматичної проблеми через дуже високий політичний рівень Президента Європейської Комісії та Прем’єр-міністра Польщі. Йдеться також про збір конкретних доказів, створення певного механізму, який дозволить серйозно підійти до цієї проблеми», – додав міністр.

У грудні минулого року, за оцінками української влади, щонайменше 13 600 громадян України віком до 18 років депортували до РФ. 

Нагадаємо, у новому, десятому пакеті санкцій Європейського Союзу передбачені обмеження щодо понад 60 російських посадовців і політиків, деякі з яких вважаються причетними до кампанії з примусового вивезення українських дітей до Росії.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності