• Головна
  • Світ
  • Рецидивіст задушив поясом: у Москві вбили творця вакцини «Спутнік V»

Рецидивіст задушив поясом: у Москві вбили творця вакцини «Спутнік V»

Рецидивіст задушив поясом: у Москві вбили творця вакцини «Спутнік V»

За свої дослідження Андрій Ботіков отримав нагороду від Путіна

У Москві вбили одного з розробників російської вакцини від коронавірусу COVID-19 «Спутнік V» Андрія Ботікова.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання «РІА Новости», посилаючись на свої джерела.

Ім'я вбитого офіційно не називається, але зі слів джерел, загиблим в результаті побутової сварки виявився один із творців вакцини «Спутнік V» Андрій Ботіков, 1974 року народження.

Натомість за словами старшої помічниці керівника московського главку СК РФ Юлії Іванової, 2 березня 29-річний чоловік посварився з господарем квартири на вулиці Рогова, а потім задушив його поясом. Під час допиту затриманий визнав свою провину. З’ясувалося, що раніше його вже притягували до кримінальної відповідальності за тяжкий злочин, але за який саме – не уточнюється. Відтак тепер йому загрожує 15 років ув'язнення.

Водночас у Національному дослідному центрі епідеміології та мікробіології ім. Гамалії розповіли, що Андрій Ботіков працював найстаршим науковим співробітником. Свого часу президент РФ Владімір Путін вручав йому нагороду за розробку вакцини «Спутнік V».

Додамо, що вакцина зареєстрована у 67 країнах, серед яких Бразилія, Аргентина, Мексика, Казахстан, Монголія, Білорусь, Молдова та інші. Проте Україна, більшість країн Європейського союзу, США та Канада, Китай, Австралія та інші не стали реєструвати «Спутнік V» та використовувати його для вакцинації населення.

Нагадаємо, 58-річну Марину Янкіну, главу фінансового управління Західного військового округу Міноборони РФ, знайшли мертвою біля під'їзду багатоповерхівки на вулиці Замшина у Санкт-Петербурзі. За попередніми даними, Янкіна ймовірно, покінчила життя самогубством. Її особисті речі та документи знайшли на балконі 16-го поверху.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності