• Головна
  • Світ
  • Розмова Путіна та Сі Цзіньпіна викликала напруження: США занепокоєні зближенням Китаю та Росії

Розмова Путіна та Сі Цзіньпіна викликала напруження: США занепокоєні зближенням Китаю та Росії

Розмова Путіна та Сі Цзіньпіна викликала напруження: США занепокоєні зближенням Китаю та Росії

Штати уважно стежать за діяльністю Пекіна

У Держдепартаменті США занепокоєнні через зближення Китаю з Росією на тлі телефонної розмови Сі Цзіньпіна та Владіміра Путіна.

Про це пише CNN.

«Пекін стверджує, що він нейтральний, але його поведінка дає зрозуміти, що він, як і раніше, інвестує в тісні зв'язки з Росією. Сполучені Штати та Європа попередили КНР про наслідки надання Росії військової допомоги для її війни проти України або систематичної допомоги в обході санкцій», – зазначив анонімний представник Держдепу США.

Він сказав, що Штати уважно стежать за діяльністю Пекіна, а ті, хто стане на бік Москви у несправедливій війні проти України, «неминуче опиняться на неправильному боці історії».

«Світ спостерігає за тим, які держави обстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які стоять поруч або мовчки підтримують росію у її навмисній та неспровокованій війні», - додав представник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, новопризначений посол Китаю у Європейському Союзі Фу Цун визнав, що вторгнення Росії в Україну зашкодило відносинам Пекіну з ЄС. Через нього країна зараз «у дуже складному становищі».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності