• Головна
  • Новини
  • Традиційні союзники росії — Індія та Китай — не хочуть підтримувати Кремль у війні проти України

Традиційні союзники росії — Індія та Китай — не хочуть підтримувати Кремль у війні проти України

Традиційні союзники росії — Індія та Китай — не хочуть підтримувати Кремль у війні проти України

Вони закликають росію припинити війну шляхом переговорів

Традиційні союзники рф, схоже, остаточно дали зрозуміти, що не збираються підтримувати Кремль у війні проти України.

Про це пише The Guardian.

Відверто терористичні дії путіна та його армії в Україні неабияк насторожують головних союзників, на підтримку яких він розрахував, — Китай та Індію. Через тиск ООН обидві країни закликали росію припинити війну в Україні шляхом переговорів, відмовившись від захисту інтересів росії на міжнародній арені.

На 77-ій сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй міністр закордонних справ росії лавров у своїй промові висловив різкі докори на адресу Заходу, звинувативши його у нібито "гротескній" кампанії проти росіян.

Але навіть Китай, який за кілька днів до лютневого вторгнення в Україну пообіцяв "нерозривний" зв’язок із президентом путіним, не підтримав росію. У своїй промові міністр закордонних справ Китаю Ван І закликав росію та Україну "не дати кризі поширитися далі" та вплинути на країни, що розвиваються.

"Китай підтримує всі зусилля, спрямовані на мирне вирішення української кризи. Нагальним пріоритетом є сприяння мирним переговорам. Фундаментальним рішенням є вирішення законних проблем безпеки всіх сторін і створення збалансованої, ефективної та стійкої архітектури безпеки", — сказав Ван І у суботу, 24 вересня.

Під час свого візиту до ООН Ван І зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Це була перша розмова дипломатів з початку війни.

Офіційні особи США залишилися задоволені почутим на Генасамблеї ООН, оскільки не побачили конкретної підтримки війни з боку Китаю. На їхню думку, це означає, що Пекін відхилив запити росії щодо постачань військової техніки, що змусило росію покладатися на Північну Корею та Іран, оскільки власних озброєнь у неї  недостатньо.

Щодо Індії, то на відміну від Китаю, вона має теплі стосунки зі Сполученими Штатами, але історично пов’язана і з росією, яка є традиційним постачальником оборонної продукції для неї.

"Оскільки конфлікт в Україні продовжує вирувати, нас часто запитують, на чиєму ми боці. Наша відповідь кожного разу пряма і чесна — Індія на боці миру і твердо там залишатиметься. Ми на тому боці, який закликає до діалогу та дипломатії як до єдиного виходу", — сказав міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності