Збірна України пройшла на Євро-2024

Збірна України виступить на Євро-2024, фото УЄФА

Сергій Ребров став першим тренером в історії збірної України з футболу, який вивів команду на чемпіонат Європи з першого відбіркового для себе циклу на чолі команди

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією у фінальному матчі плей-оф відбору Євро-2024 з футболу. Матч завершився з рахунком 2:1. Цей результат став історичним для тренера збірної Сергія Реброва: він став першим тренером в історії збірної України з футболу, який вивів команду на чемпіонат Європи з першого відбіркового для себе циклу на чолі команди та другим, після Олега Блохіна (ЧС-2006), хто з першої спроби вивів національну команду на великий турнір.

Як зазначає «Чемпіон», у першій половині першого тайму зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Лунін парирував удар Торстейнссона. Згодом Миколенко не влучно пробивав по воротах суперника. А на 30 хвилині гри Альберт Гудмундссон ошелешив українців — спочатку втік від Малиновського, який впав на газон, а потім вміло обіграв Бражка та сильно пробив по воротах Луніна, який не зумів врятувати свою команду.

Через 9 хвилин підопічні Реброва зрівняли рахунок (Судаков знайшов попереду Циганкова, який в один дотик виконав передачу на Яремчука і останній переправив круглого у сітку воріт), але взяття воріт було скасовано після перегляду VAR, помітивши положення поза грою у Віктора.

У другому таймі матчу збірна України змогла відігратися. Судаков розігнав контратаку, яку вміло завершив Циганков, пробивши майстерним ударом під стійку воріт ісландців — 1:1. 

На 74 хвилині гри Миколенко втратив суперможливість вивести збірну України вперед, не реалізувавши вихід один на один з голкіпером - після передачі Бражка захисник Евертона пробив повз ворота ісландців. Через три хвилини Лунін парирував ще один удар Торстейнссона. А згодом помилкою Забарного не скористався лідер суперника Альберт Гудмундссон, який пробив поруч зі стійкою воріт Луніна.

На 84 хвилині матчу Судаков виконав передачу на Мудрика і Михайло в один дотик поцілив у нижній кут воріт Вальдімарссона — 2:1. Цей гол приніс путівку українцям на Євро-2024.

«Чемпіон» зазначає, що Сергій Ребров став першим тренером в історії збірної України з футболу, який вивів команду на чемпіонат Європи з першого відбіркового для себе циклу на чолі команди. Та другим, після Олега Блохіна (ЧС-2006), хто з першої спроби вивів національну команду на великий турнір.

Ребров очолив збірну України в червні 2023 року. Під його керівництвом «синьо-жовті» зіграли 11 матчів — 7 перемог, 3 нічиї та 1 поразка.

Зауважимо, що цього разу на Євро-2024 також вперше потрапила збірна Грузії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності