• Головна
  • Спорт
  • Спортсмен з Львівщини став переможцем етапу Кубка світу з парабіатлону

Спортсмен з Львівщини став переможцем етапу Кубка світу з парабіатлону

Спортсмен з Львівщини став переможцем етапу Кубка світу з парабіатлону

На попередніх змаганнях зі спринту парабіатлоніст здобув срібну медаль

Василь Кравчук зі Стрийщини здобув золоту медаль на етапі Кубка світу з парабіатлону. Він переміг у перегонах middle на 10 км у змаганнях серед спортсменів з ураженнями ніг. Раніше спортсмен вже отримав срібло на цих змаганнях у спринті персюіт. Про це у вівторок, 6 січня повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

Василь Кравчук — майстер спорту України міжнародного класу. Спортсмен родом з Тухольки, що на Стрийщині. У 16 років опинився у кріслі колісном через аварію. Проте, попри травму, Василь активно займається спортом і цьогоріч на змаганнях Кубка світу здобув дві медалі, одна з яких — золото з парабіатлону.

“Завдяки наполегливим тренуванням та силі духу Василь сьогодні показує такі блискучі результати на міжнародному рівні. Ви є прикладом для всіх нас. Дякую!” — коментує Максим Козицький.

Раніше на Кубку світу Кравчук здобув срібну медаль у спринті персюіт. Разом із ним участь у змаганнях брав ще один представник Львівщини — Павло Баль, який здобув 6 медалей. Двоє спортсменів є представниками львівського обласного центру "Інваспорт".

Разом із Василем Кравчуком на п'єдестал піднялись ще два українці. Тарас Радь з Тернополя посів друге місце, а Олександр Алексик із Закарпаття — третє.

До слова, Кубок світу з парабіатлону та лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату цьогоріч проходив у місті Мартелла, що в Італії. Перегони, у яких Василь Кравчук здобув “золото”, були останніми на цьому етапі Кубка світу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності