• Головна
  • Спорт
  • Бійка українських та російських футболістів у Туреччині: чому стався конфлікт та які його наслідки

Бійка українських та російських футболістів у Туреччині: чому стався конфлікт та які його наслідки

Бійка українських та російських футболістів у Туреччині: чому стався конфлікт та які його наслідки

За версією української команди, причиною сутички стала ганебна поведінка російських футболістів стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців

Зранку 14 лютого інформаційний простір сколихнула новина про зустріч українських та російських футболістів у Туреччині. Втім це був не футбольний матч, а бійка в одному з місцевих готелів. Детальніше про причини бійки та її наслідки читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Причина бійки

Ввечері 13 лютого в готелі «Royal Seginus», де проживали ФК «Минай» з-під Ужгорода та ярославський «Шиннік», сталась масова бійка між українськими та російськими футболістами. За версією росЗМІ, представники закарпатського клубу нібито вимагали від росіянина з «Шинніка» співати український гімн, після чого й стався конфлікт. Крім того, росіяни зазначають, що через деякий час українські футболісти побили одного гравців російського клубу в ліфті, а коли приїхали на поверх — сталась масова сутичка з ярославськими футболістами, які стояли там.

Натомість за повідомленням Telegram-каналу «Бомбардир», гравець закарпатського «Миная» заступився за прибиральницю, якій хамив п’яний росіянин.

«Це Данило Колесник - нападник «Миная». Саме він заступився за прибиральницю в турецькому готелі, якій хамив росіянин. Футболіст «Шинніка» був у «неспортивному стані» і обригав туалет. Після цього почав поводити себе дуже некрасиво по відношенню до жінки, яка працює в готелі. Колесник за неї вступився і почалась бійка. Далі ви вже знаєте!», - йдеться у повідомленні.

Натомість згодом у соцмережах опублікували відео сутички українських та російських футболістів у коридорі турецького готелю.

Реакція українського клубу

У вівторок, 14 лютого, футбольний клуб «Минай» зробив офіційне звернення щодо бійки гравців закарпатського клубу з гравцями ярославльського «Шинніка». Зазначається, що причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців. Водночас у клубі зазначили, що інформація російських пропагандистських ЗМІ стосовно того, що «минайці» змушували співати гімн представників «Шинніка» та побили гравця у ліфті – традиційна маячня.

«Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинились росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони «Шинніка» лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще й як «бросают», - йдеться у повідомленні.

Крім того, вже після закінчення сутички, коли «минайці» були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою.

«Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинуватили у підтримці України. Втрутитись довелось місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян», - пояснили у закарпатському клубі.

Там додали, що перед початком зборів головною вимогою ФК «Минай» до організаторів була відсутність у готелі російських команд. Самі ж організатори стверджують, що поселити «Шиннік» згодився готель.

Реакція російського клубу

Відреагували на інцидент й на офіційних сторінках «Шинніка» у соцмережах, зазначивши, що їх футболісти «не є ініціатором цього конфлікту».

«Наші футболісти вчинили як справжня команда, заступившись за свого одноклубника, на якого було скоєно напад. За результатами медичного огляду серйозних травм у футболістів «Шинніка» виявлено не було», - йдеться у повідомленні.

Там додали, що клуб ухвалив рішення, щоб уникнути подальшого конфлікту, переміститися в інший готель.  Але зазначили, що бронювання цього готелю, відбулося ще в листопаді 2022 року «при дотриманні умов щодо безпечного знаходження команди там».

Наслідки бійки

Російський «Матч ТВ» стверджує, що гравці «Шинніка» отримали травми в результаті бійки з футболістами «Миная». Зокрема, у росіян переломи пальців кисті та ребер, а в одного з гравців – гематома під очима. РосЗМІ також повідомляє, що 3 гравці «Миная» також отримали серйозні ушкодження, але офіційної інформації щодо цього наразі ніде немає. Зазначається, що з боку «Миная» активну участь у бійці брали Данило Колесник, Олег Вишневський та Дмитро Немчанінов.

У соцмережах нападник закарпатського клубу Данило Колесник поділився своєю думкою щодо цього інциденту.

«Дуже багато запитань та слів підтримки. Хочу сказати тим людям, які кажуть: «Як вони виїхали?». Навіть тут ми даємо зрозуміти, якого ми роду. Відстоюємо нашу честь, як можемо. І де місце оркам, ви вже зрозуміли», - написав Колесник в Instagram.

Також у соцмережах відреагував на бійку очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він привітав гравців закарпатського клубу з «перемогою над «Шинніком» у кулачних боях».

Натомість нардеп, перший заступник голови Комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України Жан Беленюк вкотре наголосив, що саме через такі речі не можна допускати російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

«Такі ситуації показують, які проблеми можуть виникнути у разі того, якщо МОК вирішить допустити спортсменів РФ та Білорусі до міжнародних змагань. Представникам країни-терориста не місце на міжнародній спортивній арені!», - написав Беленюк у соцмережах.

Нагадаємо, група з 35 країн домовилася вимагати відсторонення російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року, підтримуючи позицію України. Зазначається, що до цієї групи входять США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Японія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності