• Головна
  • Україна
  • На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу трапився інцидент під час поєдинку українки та росіянки

На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу трапився інцидент під час поєдинку українки та росіянки

На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу трапився інцидент під час поєдинку українки та росіянки

Через інцидент заборонили прапори Росії та Білорусі

На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу (Australian Open) заборонили російські та білоруські прапори. Це сталося після того, як напередодні один з уболівальників показав прапор РФ.

Про це пише Reuters.

Організатори турніру пояснили, що раніше вболівальникам можна було мати російські або білоруські прапори, але їх не дозволяли демонструвати. Проте 16 січня трапився інцидент, через який це правило вирішили змінити.

«Заборона набирає чинності негайно. Ми продовжимо працювати з гравцями та вболівальниками, щоб забезпечити найкращі умови для насолоди тенісом», — зазначили організатори.

Напередодні на Australian Open один з уболівальників показав російський прапор, а інший вдягнув футболку із зображенням президента РФ Володимира Путіна. Це сталося під час поєдинку 16 січня, у якому українська тенісистка Катерина Байндль зустрілася з росіянкою Каміллою Рахімовою.

Катерина за результатами трьох сетів перемогла Каміллу і виграла стартовий матч першого в сезоні турніру серії Великого шолома Australian Open 2023. Білорусів та росіян допустили до змагань, але лише під нейтральним прапором.

На інцидент відреагував посол України в Австралії Василь Мирошниченко.

«Я рішуче засуджую публічне демонстрування російського прапора під час сьогоднішньої гри української тенісистки Катерини Байндль на Australian Open. Закликаю Tennis Australia негайно застосувати свою політику «нейтрального прапора», — написав він у Twitter.

Нагадаємо, 7 січня, на Різдво, із головної площі тимчасово окупованого Маріуполя зник російський прапор.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності