• Головна
  • Світ
  • Відсторонення росіян та білорусів від Олімпіади: 35 країн підтримують позицію України

Відсторонення росіян та білорусів від Олімпіади: 35 країн підтримують позицію України

Відсторонення росіян та білорусів від Олімпіади: 35 країн підтримують позицію України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що принципи нейтралітету не можуть бути застосовані до вторгнення Росії в Україну

Група з 35 країн домовилася вимагати відсторонення російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року. Зазначається, що до цієї групи входять США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Японія.

Про це заявила міністерка спорту Литви Юргіта Сюгздініене, пише Reuters.

«Ми йдемо в тому напрямку, що нам не знадобиться бойкот, тому що всі країни одностайні», - сказала Сюгздініене.

Водночас президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-зустрічі за участю 35 міністрів, щоб обговорити заклик до заборони, повідомив речник литовського міністерства спорту. За його словами, послання Зеленського учасникам зустрічі полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть бути застосовані до вторгнення Росії в Україну.

Але міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук заявив, що створення команди біженців, яка б дозволила деяким російським та білоруським спортсменам брати участь у змаганнях, може стати компромісом.

Нагадаємо, Польща, Латвія, Литва та Естонія звинуватили Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у застосуванні необґрунтованих винятків до російських і білоруських спортсменів, дозволяючи їм брати участь у майбутніх Іграх.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності