Майже 40% шкіл на Львівщині пішли на передчасні канікули

Майже 40% шкіл на Львівщині пішли на передчасні канікули

Поки що планують відпочивати тиждень

З 1 150 закладів освіти на Львівщині зараз на канікулах 428 шкіл. Це майже 40% усіх навчальних закладів.

На канікули пішли передчасно. Зазвичай школярі відпочивають в останній тиждень жовтня. Проте цього року ситуація змінилася через різке поширення коронавірусу. Більшість школярів відпочиватимуть два тижні - до 1 листопада. Коли завершаться канікули, залежатиме від епідемічної ситуації в тому числі.

“Більшість шкіл пішли на канікули через недостатню кількість вакцинованих. Лише 46 навчальних закладів з понад 400 відпочивають через коронавірус та інші хвороби”, — розповіли у пресслужбі Департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

У звичайному режимі поки що вчаться 648 шкіл Львівщини. Ті школи, що зараз працюють, підуть на канікули з 25 жовтня.

Також деякі школи Львівщини мають проблеми з опаленням. Це також стало причиною вимушених канікул.

А, наприклад, у школах Городоцького району, попри проблеми з опаленням, діти  вчаться.

“Там підрахували, що взимку не зможуть оплачувати опалення. Тому прийняли рішення вчитися зараз, але збільшити зимові канікули”, — пояснили у пресслужбі департаменту освіти й науки Львівської ОДА.

Нагадаємо, департамент освіти й науки Львівської обласної державної адміністрації рекомендував загальноосвітнім закладам оголосити осінні канікули із 18 жовтня. У Львові цю рекомендацію виконали. І зараз всі школи перебувають або на дистанційному навчанні, або на канікулах.

Додамо, осінні канікули для школярів можуть продовжити ще на три або чотири тижні. В уряді наразі обговорюють таку можливість через епідеміологічну ситуацію в країні.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності