• Головна
  • Новини
  • В Україні зросла кількість охочих вступити до поліцейських вишів

В Україні зросла кількість охочих вступити до поліцейських вишів

В Україні зросла кількість охочих вступити до поліцейських вишів

В Україні на 50% зросла кількість вступників до вишів системи МВС. Серед найпопулярніших спеціальностей "право", "правоохоронна діяльність" та "психологія".

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Згідно з опитуванням понад двох тисяч вступників, основними мотивами вступу до вишів МВС є зростання престижності професії, сімейні традиції та реакція на військову агресію росії.

Цього навчального року у підготовці майбутніх поліцейських та рятувальників відбудеться низка змін. Зокрема, тепер студенти проходитимуть програму загальної тактичної підготовки, яку раніше проходили курсанти військових навчальних закладів.

"Це пов'язано з тим, що ми адаптуємо військову освіту в Україні відповідно до стандартів НАТО", —  зазначила Катерина Павліченко, заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Також начальник Нацполіції Ігор Клименко окреслив основні напрямки у підготовці майбутніх правоохоронців. Так, найважливіших він назвав потребу у підготовці до розслідування і документування воєнних злочинів.

Серед іншого, майбутні поліцейські повинні уміло використовувати вогнепальну зброю та знати, як надати медичну допомогу собі та потерпілим.

Можливо, пропустили: 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності