• Головна
  • Релігія
  • У Києві презентували відновлений іконостас дрогобицької церкви Святого Юра

У Києві презентували відновлений іконостас дрогобицької церкви Святого Юра

У Києві презентували відновлений іконостас дрогобицької церкви Святого Юра

Церква входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

У Києво-Печерській лаврі відбулась презентація відреставрованого іконостаса дрогобицької церкви Святого Юра. Презентація відбулась у межах виставкового проєкту під назвою
“Нам поможе Святий Юрій, ще й Пречиста Мати волю здобувати!”. Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Іконостас реставрували чотири роки

Консерваційно-реставраційні роботи п’яти ярусів унікального іконостаса XVII століття тривали чотири роки. Реставрували пам’ятку більше ніж 20 провідних фахівців Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Роботи практично не припиняли ані під час пандемії, ані після початку повномасштабного російського вторгнення. Першочергово, зробили комплекс наукових досліджень. Далі художники-реставратори працювали над розкриттям найдавніших сакральних зображень та укріпленням самої конструкції іконостаса” — йдеться в повідомленні ЛОВА.

Наступні пів року іконостас перебуватиме у Києво-Печерській лаврі. Потім його повернуть до церкви Святого Юра в Дрогобичі, яка до того ж вже 11 років входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Святиня є одним з найдавніших зразків сакральної дерев'яної архітектури Галичини й усієї України. Після початку повномасштабної війни, її також занесли до Міжнародного переліку культурних цінностей, що перебувають під тимчасовим посиленим захистом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності