• Головна
  • Релігія
  • Ми не можемо сподіватися, що Папа буде патріотом України — Блаженніший Святослав Шевчук

Ми не можемо сподіватися, що Папа буде патріотом України — Блаженніший Святослав Шевчук

Ми не можемо сподіватися, що Папа буде патріотом України —   Блаженніший Святослав Шевчук

Українці не розуміють ролі Папи

Від початку війни ми відчували, що ми не розуміємо Папу і ми мали відчуття, що Папа не розуміє Україну.

Про це сьогодні, 31 травня у Львові на презентації книги «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя» сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, передають журналісти LVIV.MEDIА.

«Так само я розумію, що Україна не розуміє, хто такий папа, яка його роль. Тобто ми не розуміємо Папу і чого він так говорить, а Папа сьогодні не розуміє нас», - зазначив Глава УГКЦ.

«Ми не можемо сподіватися що Папа буде українським патріотом. Ми маємо бути українськими патріотами, маємо донести правду до усіх. Роль Папи завжди була такою – Папа був арбітром християнства, а потім арбітром у різних спорах та війнах між християнськими державами. А яка роль арбітра? Якщо арбітр стане на сторону якоїсь одної з сил він тоді не зможе виконати ту функцію, яка має привести всіх до спільного знаменника. Папа багато раз казав, що треба розрізнити нейтральність дипломатичну від нейтральності моральної. Він не є морально нейтральний. Він глибоко страждає за Україну», - зауважив Святослав Шевчук.

«Я пригадую, що коли я мав з ним зустріч у листопаді минулого року я говорив: «Українцям все одно, що ви думаєте з точки зору дипломатії та політики. Нам просто важливо, щоб українці чули, що ви є нашим батьком». І тоді я почув не політика, не того, хто виконує функцію арбітра, я почув душпастиря», - згадує Глава УГКЦ.

Нагадаємо, 7 листопада, Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який перебуває з робочим візитом в Апостольській Столиці. У повідомленні Секретаріату Глави УГКЦ в Римі йшлося, що Блаженніший Святослав привіз у подарунок Папі Римському шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар. Зокрема, не тільки через те, що він нагадує про одне з перших «міст-мучеників», але й через те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, в тому числі дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності