Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук презентував у Львові книгу

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук презентував у Львові книгу

Він побував на презентації україномовного перекладу книги «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя»

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка. Він побував на презентації україномовного перекладу книги «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя».

Про це повідомляють журналісти LVIV.MEDIA.

Книга «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя» — це розмова Паоло Асолана, професора Папського латеранського університету, з Блаженнішим Святославом, Главою Української Греко-Католицької Церкви. Уперше книга вийшла у світ 2018 року в Італії.

В діалозі про сенс життя два мислителі говорять про те, що/хто є істиною. У їхньому діалозі зустрічаються та поєднуються два християнські світи  — західний та східний. Пасхальний діалог між представником академічного середовища західної культури та Предстоятелем найбільшої Східної Католицької Церкви базується на трьох богословських чеснотах: вірі, надії та любові.

Для професора Асолана важливо зрозуміти, як ці три богословські чесноти об'явилися в житті та мученичому свідченні Української Греко-Католицької Церкви, звідси головне його зацікавлення: хто така Українська Греко-Католицька Церква, якою є її духовна спадщина, історія, а найголовніше — що вона може запропонувати західному секуляризованому світу.

Нагадаємо, 5 червня відбудеться візит Глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава Шевчука у Дрогобич. У Катедральному Соборі Пресвятої Трійці у Дрогобичі відбудеться подячна літургія за участю Блаженнішого Святослава.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності