• Головна
  • Релігія
  • Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Також депутати звернулись до Уряду щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують українських законів

У вівторок, 4 квітня, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким забороняється діяльність УПЦ Московського патріархату на території області. Це рішення було прийнято після побиття українського воїна попом УПЦ МП.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької облради.

Депутати одноголосно прийняли рішення про «забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області», яке забороняє діяльність УПЦ Московського патріархату.

«Також цим рішенням запропоновано Президентові України визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний — для його позачергового розгляду Верховною Радою України», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, облрада дорученням органам місцевого самоврядування провести інвентаризацію всіх земель, які знаходяться у користування УПЦ МП. В подальшому їх мають вилучити, шляхом прийняття відповідних рішень.

Водночас депутати звернулись до Уряду щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують українських законів.

Нагадаємо, депутати Хмельницької міської ради 4 квітня на позачерговій сесії припинили право користування земельними ділянками релігійним організаціям, що належать до УПЦ (МП). Це 13 земельних ділянок, що перебувають у власності громади.

Релігія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності