Смачно по-галицьки: мармуровий гарбузовий пиріг

Смачно по-галицьки: мармуровий гарбузовий пиріг

Готуватимемо за рецептом львів’янки Оксани Дорош

Сезон гарбузів у розпалі, а значить час для вишуканих кулінарних експериментів та нових страв із цієї поживної ягоди. Пропонуємо приготувати до святкового столу чи будь-якого кавування “Мармуровий гарбузовий пиріг” за рецептом Оксани Дорош.

Господиня зізнається, що вже й не пригадує де знайшла цей рецепт, але готує пиріг років з десять.

Як каже пані Оксана, найголовніше у цьому рецепті — це правильно приготувати гарбузове пюре, воно має бути досить “тугеньким”, щоб виріб не вийшов глевким. А більше складнощів у приготуванні смаколику немає.

Отож нам потрібно:

  • яйця 2 шт;
  • цукор 200 г;
  • гарбузове пюре 400 г;
  • борошно 225 г;
  • цукор ванільний 10 г;
  • олія 100 мл;
  • какао 25 г;
  • розпушувач 1 ч. л;
  • сіль 1 щіпка.

Гарбузове пюре: почистити гарбуз від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Відправити кубики гарбуза в мікрохвильову піч на 8-10 хвилин чи запекти в духовці. Охолодити. А потім подрібнити за допомогою блендера.

Далі готуємо два види тіста:

Взяти дві посудини і в кожну розбити яйце. Додати до яйця по половині цукру. Збити за допомогою вінчика в пишну масу. Далі влити в кожну посудину по 50 мл олії і перемішати. Пізніше додати розділене наполовину гарбузове пюре і ще раз перемішати. Борошно, щіпку солі і розпушувач просіяти і розділити в пропорціях: 100 і 125 грам. В першу посудину додати більшу частину борошна, в другу — меншу. Перемішати, щоб не було грудочок. Частину тіста, де більше борошна, відкласти. Воно вже готове. У другу частину — додати какао і перемішати, щоб не було грудочок.

Форму для випічки злегка змастити олією. Силіконову форму можна змастити водою. У центр форми викласти приблизно 1,5 ст. ложки світлого тіста. На світле тісто — таку ж кількість шоколадного тіста. Далі порційно світле і темне тісто, поки форма повністю не заповниться. Коли все тісто буде викладено, акуратно струсити форму, щоб тісто розтеклося. Можна ще дерев'яною шпажкою провести лінії по поверхні , щоб вийшов «мармуровий» малюнок.

Відправити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев'яною шпажкою. Хай вдається і смачного!

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності