Японія надала Україні пільговий кредит на 500 мільйонів доларів

Японія надала Україні пільговий кредит на 500 мільйонів доларів

Україна отримала додаткових 500 мільйонів доларів у межах кредитної угоди підписаної Міністром фінансів України Сергієм Марченко та Президентом Японського агентства міжнародного співробітництва "Джайка" (JICA) Др. Акіхіко Танакаю.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кошти пільгового кредиту спрямують на соціальні та гуманітарні видатки, фінансування сфери охорони здоров'я тощо. Кошти надані із терміном погашення 30 років та пільговим періодом 10 років. При цьому процентна ставка становить 1% річних.

Додамо, Уряд України та Уряд Японії 7 червня підписали додаткову угоду щодо кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва на політику розвитку в сфері надзвичайного економічного відновлення. Згідно з документом суму кредиту збільшено на 65 млрд японських єн, у результаті чого сума кредиту становить 78 млрд японських єн або 600 мільйонів у доларовому еквіваленті.

Нагадаємо, вже цього тижня США планують оголосити про закупівлю для України передової системи протиракетної оборони середньої та великої дальності. За даними джерел, мова про сучасний норвезький ЗРК NASAMS.

Геополітика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності