Через шпигунство Польща вишле із країни 45 російських дипломатів

Через шпигунство Польща вишле із країни 45 російських дипломатів

Вислати готують дипломатів та їхні родини

Польща вишле зі своєї країни близько 45 осіб російської дипломатії за їхню діяльність, за шпигунство. Про стало відомо з урядових джерел, - пише видання Onet.

За отриманими даними, посла рф у Польщі Сергєя Андрєєва із цього приводу сьогодні вранці терміново викликали до штаб-квартири польського МЗС.

Як повідомляється, до списку російських дипломатів, які, на думку польської влади, мали шпигувати у Польщі, мають увійти 45 імен. Серед них співробітники посольства росії у Варшаві, а також їхніх сім’ї, які під прикриттям мали збирати конфіденційну інформацію та вербувати громадян Польщі до співпраці на благо рф.

"Підготовлено список із 45 осіб з дипломатичних кіл, які працюють на розвідку Росії. Подано заявку на видворення цих людей з Польщі", - повідомив речник міністра-координатора спецслужб.

У польських відомствах додають, що особи, зазначені Агентством внутрішньої безпеки, були ідентифіковані як співробітники різних спецслужб, які діють в росії.

У свою чергу посол росії в Польщі Сергій Андрєєв повідомив, що Міністерство закордонних справ Польщі й справді передало йому список російських дипломатів, які повинні залишити країну. Він додав, що є різні терміни, але вони мають максимум п’ять днів. Та додав, що сам він не є персоною нон грата і перебуває в Польщі, а посольство росії продовжить роботу.

За словами Андрєєва, підстав для таких звинувачень немає, але це суверенне рішення Польщі, і російські дипломати повинні піти.

"Але ми маємо право помститися на взаємній основі", – застеріг він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський виступив перед польським Сеймом. Він подякував владі Польщі за допомогу та підтримку у складний для України час.

 

Геополітика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності