• Головна
  • Політика
  • Екс-помічниця Ківалова вихваляла Путіна і заперечувала існування України - СБУ

Екс-помічниця Ківалова вихваляла Путіна і заперечувала існування України - СБУ

Екс-помічниця Ківалова вихваляла Путіна і заперечувала існування України - СБУ

Служба безпеки повідомила про підозру топменеджеру «роснафти», яка раніше співпрацювала з регіоналом

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборантку Тетяну Грабович, яка входить до складу топменеджменту центрального офісу «роснафти» та публічно підтримує збройну агресію рф.

Раніше вона мешкала у Вінниці і була помічницею екснардепа-«регіонала» Сергія Ківалова. Але у 2014 році переїхала до москви, де отримала російське громадянство і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста рф.

Там вона відповідає за фінансування «роснафтою» пропагандистських проєктів кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну.

У своєму профілі в Інстаграм з мільйоном підписників вона заперечує існування України та постила привітання з нагоди фейкових плебісцитів на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Крім того, у грудні 2022 року Грабович презентувала свою псевдоісторичну книжку, в якій повторює кремлівські наративи про нібито відсутність Української державності.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що ці «твори» спрямовані на підтримку збройної агресії рф та «відбілювання» воєнних злочинів країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Грабович про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, метою яких є насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);

ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);

ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

ст. 436 (розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни);

чч. 2, 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році).

Оскільки зловмисниця перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності