• Головна
  • Політика
  • Відносини з Африкою «перезавантажаться»: МЗС України розширить дипломатичну присутність на континенті

Відносини з Африкою «перезавантажаться»: МЗС України розширить дипломатичну присутність на континенті

Відносини з Африкою «перезавантажаться»: МЗС України розширить дипломатичну присутність на континенті

З лютого 2022 року відбулося 18 розмов президента України з африканськими лідерами

У 2023 році відбудеться перезавантаження відносин з усім африканським континентом. Це має дозволити безперебійно та ефективно взаємодіяти з країнами Африки.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Важливість континенту з населенням у майже 1,5 млрд осіб, де останні десятиліття характеризувалися стійкою динамікою економічного зростання, є безсумнівною. Українська присутність в африканському регіоні має свою історію становлення. Раніше у фокусі дипломатичної діяльності були політичні та торговельно-економічні контакти з країнами Північної Африки, тепер настав час для перезавантаження відносин з усім континентом», — зазначили у відомстві.

Загалом з лютого 2022 року відбулося 18 розмов президента України з африканськими лідерами, 9 з яких — вперше в історії двосторонніх відносин. Крім того, Україну відвідав президент Гвінеї-Бісау та чинний голова Економічного співтовариства країн Західної Африки Умаро Ембало, що стало першим офіційним візитом в Україну лідера держави Підсахарської Африки з 2004 року.

Крім того, у МЗС нагадали, що у жовтні 2022 року відбулося перше в історії української дипломатії африканське турне міністра закордонних справ України, що охопило Сенегал, Кот-д’Івуар, Гану та Кенію.

Водночас у Міністерстві наголосили, що до числа здобутків української політики в Африці варто віднести консолідацію підтримки африканських країн на рівні Генеральної Асамблеї ООН: жодна держава Африки не проголосувала проти резолюції «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН» від 12 жовтня 2022 року.

«На часі розширення нашої дипломатичної присутності на континенті до рівня, який дозволить безперебійно та ефективно взаємодіяти з африканськими столицями. У цьому зв'язку заплановано, зокрема, відкриття низки нових посольств», — додали у МЗС.

Нагадаємо, у грудні до Львова з першим візитом приїхав Архієпископ Кейптаунський Табо Макгоба.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності