• Головна
  • Новини
  • Україна безкоштовно надасть зерно деяким країнам Африки: деталі

Україна безкоштовно надасть зерно деяким країнам Африки: деталі

Україна безкоштовно надасть зерно деяким країнам Африки: деталі

Гуманітарну допомогу передадуть із запасів Акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

Україна безкоштовно передасть зерно в Ефіопію та Сомалі. Це зроблять в якості гуманітарної допомоги через загрозу голоду у цих країнах.

Про це йдеться в урядовій постанові №1040, оприлюдненій на сайті Кабміну.

Міністерство закордонних справ має узгодити з ООН питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих африканських країн за рахунок коштів міжнародних організацій.

"Відповідно до статті 10 Закону України “Про гуманітарну допомогу” виділити Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 420 мільйонів гривень для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) в кількості до 50 000 метричних тонн з метою надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія та Федеративній Республіці Сомалі", — йдеться у тексті постанови.

Зазначається, що гуманітарну допомогу передадуть із запасів Акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України". При цьому вартість зерна відшкодує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, з українських портів вчора, 18 вересня, о 10-й ранку вийшов ще один караван з агропродукцією в межах “зернової угоди”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності