Як застуда: перші симптоми мавпячої віспи та холери

Як застуда: перші симптоми мавпячої віспи та холери

На фоні війни з росією, та відсутністю доступу тимчасово окупованих територій до медикаментів, в Україні розвивається холера. Тим часом у світі активно шириться мавпяча віспа.

Якими є перші симптоми цих хвороб, розповідає керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

"На жаль, є міста, в яких ми відзначаємо тотальну катастрофу, пов’язану з військовими діями. Випадки холери не виключені. Тому усі заклади охорони здоров’я на території області пройшли навчання й налагодили алгоритми дій", — каже посадовець.

Водночас людям треба знати банальні правила убезпечення себе — підтримувати особисту гігієну, уважно ставитись до харчових продуктів та вести здоровий спосіб життя.

У разі виявлення перших симптомів будь-якого захворювання варто пам’ятати, що самолікуванням займатись не потрібно.

Першими симптомами холери, каже Орест Чемерис, є підвищення температури. Натомість симптомом мавпячої віспи є звичайне інфекційне захворювання.

"Станом на сьогодні немає жодного зареєстрованого випадку мавпячої віспи на території України. Але маємо бути напоготові. І знову ж таки, з перших проявів інфекційного захворювання раджу звертатись до лікаря", — пояснює медик.

Якщо ж ви відчули хоч один з цих симптомів, треба терміново звернутися до лікаря, однак варто пам'ятати — самолікування може погіршити ваше самопочуття.

Додамо, більше про те, як медичні заклади області адаптувалися до нових реалій, чи немає дефіциту медикаментів та до яких загроз, окрім війни, вже готові місцеві лікарі —  читайте в розмові Lviv.media з керівником департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орестом Чемерисом.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності