• Головна
  • Новини
  • Португалія надасть артилерію та БТРи українському війську

Португалія надасть артилерію та БТРи українському війську

Португалія надасть артилерію та БТРи українському війську

У пакет військової допомоги входять гусеничні БТР, колісні бронемашини та 155-міліметрові гаубиці

Португалія, яка вже відправляла для потреб ЗСУ протитанкові комплекси та автомати, надасть черговий транш військової допомоги Україні. Цього разу, окрім стрілецької зброї, вона включатиме також важку військову техніку та буксировану артилерію.

Про це повідомляє польський аналітично-мілітарний портал Defence24.

Пакет військової допомоги, який Португалія надасть Україні, містить:

  • 15 гусеничних бронетранспортерів М113А4
  • 4 бронемашини Iveco M 40.12
  • 5 буксируваних гаубиць М114 калібру 155 мм
  • 50 радіостанцій
  • неназвану кількість стрілецького озброєння.

Зараз у португальських збройних силах є близько 190 гусеничних бронетранспортерів M113 і понад 100 транспортних засобів у спеціалізованих версіях, наприклад, самохідні 120-мм міномети або командні машини. Таким чином, невелика піренейська країна може собі дозволити надати військову допомогу Україні, не послабивши тим самим свої оборонні можливості.

Завдяки військовій допомозі союзників Україна стала власником постійно зростаючого парку БТР M113 американського виробництва, чисельність якої у Сухопутних військах України оцінюється в понад 250 одиниць, у тому числі із США та Данії.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 9 травня президент США Джо Байден підписав історичний закон про ленд-ліз 9 травня. Документ, застосований вперше з Другої світової війни, передбачає спрощення та скорочення процедур задля невідкладного надання Україні зброї, боєприпасів та військового обладнання.

Які бойові системи може отримати Україна та як саме вони можуть змінити хід війни проти російських загарбників? Про це у матеріалі Lviv.Media

 

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності