• Головна
  • Новини
  • Канада та Австралія перевозять свої посольства до Львова

Канада та Австралія перевозять свої посольства до Львова

Канада та Австралія перевозять свої посольства до Львова

І просять своїх громадян покинути Україну

Ще дві країни вирішили облаштувати тимчасові посольства у Львові. Через російську загрозу із Києва переїжджають амбасади Канади та Австралії.

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила у своєму Twitter, що дипломатична присутність в Україні триватиме, проте з певними обмеженнями.

"Враховуючи подальше погіршення ситуації з безпекою, ми перенесемо свою діяльність у тимчасовий офіс у Львові та тимчасово призупинимо роботу нашого посольства в Києві", - написала посадовиця.

Канадців же просять уникати зараз поїздок в Україну. А тих, хто перебуває тут зараз, просять негайно покинути країну. Роботу у Києві обіцяють відновити, як тільки стабілізується безпекова ситуація.

Про таке ж рішення повідомила і міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн. Вона пише, що через нагромадження російських військ на кордоні з України посольство у Києві тимчасово припиняє всі операції та переїжджає до Льова. Австралійців також просять негайно виїжджати з країни комерційними рейсами.

А вчора стало відомо, що із Дніпра до Львова перевозить своє Генеральне консульство Німеччина. Натомість посольство у Києві поки що працюватиме, хоча також з певними обмеженнями.

"Ми залишимо наше посольство в Києві відкритим, але скоротимо дипломатичний персонал, який там розміщено. Наше генеральне консульство в Донецьку, яке з 2014 року базується в Дніпрі, буде тимчасово переміщено до Львова", - повідомила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Нагадаємо, Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві сьогодні призупиняє надавати послуги. Інформацію про це розмістили на офіційному сайті Державного департаменту США. Йдеться про те, що невелика дипломатична присутність збережеться у Львові. Вона може бути потрібна для вирішення надзвичайних ситуацій.

Проте будь-які паспортні, візові або звичайні консульські послуги будуть недоступними. Громадяни США можуть звернутися за цими послугами до посольств США у сусідніх країнах.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності