• Головна
  • Політика
  • "ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть українські землі", - Олексій Резніков

"ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть українські землі", - Олексій Резніков

"ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть українські землі", - Олексій Резніков

Кажуть, що зараз українська армія найбільш потужна за 15 років

Міністр оборони Олексій Резніков та Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявили про готовність армії у разі наступу на українську територію.

"Армія і добровольці змогли вистояти у 2014 році, коли „брат“ нахабно встромив ножа у спину. Тоді багато хто психологічно не був готовий чинити опір тому, з ким вчора сидів за одним столом. Зараз ситуація зовсім інша. У Кремлі це точно знають, і це важливий елемент стримування", - повідомив Олексій Резніков.

Він зазначив, що сьогодні армія в Україні найбільш потужна за останні 15 років та найпотужніша в Європі, а військо очолюють бойові генерали та офіцери.

"Іловайськ, Дебальцево залишили шрами на її серці, але загартували волю. Героїчна оборона Донецького і Луганського аеропортів, щоденний захист десятків населених пунктів — від Станиці Луганської до Широкиного — зробили бойовий дух незламним. Кожен, хто бодай один раз дивився в очі нашим воїнам, впевнений — повторення 2014 не буде, агресору не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь яке інше місто. Не сумнівайтеся — ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть Українські землі", - заявив міністр Міноборони.

За останні півроку заяви про початок повномасштабної війни лунають не вперше. Однак, їх варто сприймати як додатковий спосіб зруйнувати наміри окупанта.

Також він повідомив, що Україна має найбільшу за час Незалежності підтримку зі сторони міжнародних партнерів. Лише за останній місяць Україна отримала майже 2000 тон сучасного озброєння, боєприпасів та засобів бронезасхисту.

"Ніхто не може зазирнути у голову очільникам Кремля і напевно сказати, якими конкретно можуть бути дії. Але абсолютно ВСІ сценарії розвитку ми прораховуємо і готові до них. Сьогодні дуже багато заяв лунають, з Москви навіть озвучують й такі, що Україна планує напасти на Росію. Це абсурд. Ми не збираємося ні на кого нападати, але робимо все, щоб зміцнити оборону і виключити можливість ескалації", - розповів Олексій Резніков.

На сьогодні ситуація контролюється українською розвідкою, армією та дипломатами. Всі свої дії Україна цілодобово координує із провідними державами світу.

"Запевняю, Збройні Сили України готові до відсічі. Ми проводимо і будемо проводити навчання. Вже зараз на полігонах по всій території нашої країни проводиться активна фаза командно-штабних навчань "Заметіль-2022". Ми постійно підвищуємо свої оборонні спроможності, злагодженість підрозділів та військову майстерність. Ми створили бойові порядки і встигли у стислі терміни розгорнути Сили тероборони та озброїли їх ПТРК і ПЗРК, проводимо підготовку інструкторів — операторів ПТРК "Корсар" і "Стугна-П" для навчання особового складу Сил ТрО ЗСУ. Ми посилили оборону Києва. Ми пройшли війну і належну підготовку. Відтак, готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAW. Welcome to hell!", - повідомив Головнокомандувач.

Міністр оборони України закликає зберігати спокій, адже спокій є головною зброєю, який забезпечить фундамент для оборони.

"Продовжувати звичайне життя, працювати — це забезпечувати нормальну економічну діяльність, а отже і можливість Збройних Сил захищати країну так і стільки, як і скільки потрібно. Зберігайте спокій і на своєму рівні робіть те, що від вас залежить, щоб ми всі разом ставали сильніше", - додав Олексій Резніков.

Додамо, за інформацією спостерігачів ОБСЄ на лінії відведення зафіксовано 8 гаубиць та 3 реактивні системи залпового вогню.

Ворог розмістив із порушенням військову техніку на територіях Донецької та Луганської областей. Йдеться про розміщення на полігоні поблизу села Тернове, що у 57 км на схід від Донецька, й поблизу села Мануйлівка, яке розташоване у 65 км на схід від Донецька.

Біля Тернового місія зафіксувала 10 танків. Військова техніка розташована за лініями відведення, однак поза виділеними місцями зберігання зброї.

Зокрема на фоні подій США призупиняють відзавтра консульські послуги у Києві. Йдеться про те, що невелика консульська присутність збережеться у Львові. Вона може бути потрібна для вирішення надзвичайних ситуацій.

Проте будь-які паспортні, візові або звичайні консульські послуги будуть недоступними. Громадяни США можуть звернутися за цими послугами до посольств США у сусідніх країнах.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності