• Головна
  • Новини
  • Україна отримає від Світового банку 300 млн доларів на термомодернізацію міст

Україна отримає від Світового банку 300 млн доларів на термомодернізацію міст

Україна отримає від Світового банку 300 млн доларів на термомодернізацію міст

Технічні процеси з підготовки до реалізації нового проєкту мають завершитися наприкінці весни цього року

Світовий банк надасть 300 млн доларів на проведення термомодернізації в українських містах. Домовленості про це досягли міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі, повідомляє українське відомство.

На ці гроші мають провести модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення.

"Завдяки цьому міста зможуть отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садочків, систем теплопостачання, а також забезпечення вуличного освітлення", — сказав міністр Чернишов.

У Міністерстві зазначили,  що станом на кінець 2021 року спільні проєкти Мінрегіону та Світового банку дали можливість скоротити споживання природного газу більш ніж на 27 мільйонів кубометрів, викиди вуглекислого газу (CO2) - на понад 45 тисяч тонн на рік, а також заощадити понад 26 гігават енергії.

"Енергоефективність критично важлива для майбутнього України. І ми раді долучатися до розбудови енергоефективної України. Переконаний, це допоможе українським містам знизити рівень залежності від паливно-енергетичних ресурсів та зробить внесок у амбітні цілі України щодо протидії зміні клімату", — заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Додамо, технічні процеси з підготовки до реалізації нового проєкту мають завершитися наприкінці весни 2022 року.

Нагадаємо, з понеділка, 14 лютого, пасажири львівських трамваїв самостійно відчинятимуть двері. Робитимуть це для економії витрат на опалення салонів трамвайних вагонів та комфортного перевезення пасажирів у холодний період. Працюватиме ініціатива у тестовому режимі до 31 березня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності