Львівські спортсмени вибороли “золото” на етапі Кубка світу зі скандинавської ходьби

Львівські спортсмени вибороли “золото” на етапі Кубка світу зі скандинавської ходьби

Змагання відбулися 14 вересня у Словаччині

Представники Львівщини Ірина Олійник та Микола Кулинич — переможці етапу Кубка світу зі скандинавської ходьби. Про це 17 вересня повідомили в Управлінні молоді та спорту Львівської ОДА.

Змагання відбулися 14 вересня у Словаччині. Нагороди світового етапу розігрувались на дистанціях 5, 10 та 21,5 км, які проходили по колах довжиною 2,5 км.

Ірина Олійник показала найкращий результат серед жінок. Спортсменка зі Львівщини стала першою як у своїй віковій категорії (18-39 років), так і в абсолюті.

Спортсменка змагалася на дистанції 5 кілометрів, яку здолала за 32 хвилини 23 секунди. А найближча суперниця відстала лише на 1 секунду. Загалом, за нагороди тут боролися понад 70 жінок у різних вікових категоріях.

Скандинавською ходьбою Ірина Олійник займається з 2019 року. Раніше вона виступала у лижних перегонах.

Микола Кулинич виборов “золото” у віковій категорії 60-64 роки. Він змагався на дистанції 5 кілометрів, і фінішував за 33 хвилини 5 секунд. Найближчого суперника спортсмен випередив на 5 секунд. Загалом у цій категорії виступали 10 спортсменів з Польщі, Італії, Словаччини та Австрії.

Олександр Олійник та Сергій Гулідов потрапили у десятку найкращих у своїх категоріях.

“Ірина Олійник є заступницею керівника Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Вона не лише займається скандинавською ходьбою, а й навчає інших. Доєднуйтеся до безкоштовних занять у Стрийському парку. Олександр Олійник, який показав дуже конкурентний час, наш добрий товариш, військовослужбовець 1 роти ЗТБат 3 окремої танкової бригади ЗСУ. На змагання Сашко поїхав відразу з бойових позицій, де зараз несе службу бригада”, – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності