У Стрийському парку щотижня безкоштовно навчатимуть скандинавської ходьби

У Стрийському парку щотижня безкоштовно навчатимуть скандинавської ходьби

Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей

Щовівторка о 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуватимуться безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Організовує тренування Львівський обласний центр «Спорт для всіх». Перше тренування відбулося вчора, 28 лютого.

Охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури «Львівської Політехніки». 

Серію таких тренувань центр вже проводив кілька разів навесні та влітку. Заняття просто неба збирали щонайменше 20 людей кожного разу. Серед тих, хто бажає тренуватись, є як ті, хто вже давно знайомий з цим видом спорту, так і ті, хто лише нещодавно про нього дізнався.  

«Скандинавська ходьба є дуже доступною для людей різного віку та рівня фізичної підготовки, це саме та активність, яка справді відповідає принципу «спорт для всіх». Ми вже не вперше відновлюємо ці заняття після зимових канікул і вони стабільно користуються популярністю, а останнім часом до них активно приєднувались і внутрішньо переміщені особи, які мали змогу тут знайти приятелів та емоційно відпочити»,зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.   

Заняття безкоштовні, їх проводить професійна тренерка Оксана Заліско — віцепрезидентка Української Федерації Скандинавської ходьби з міжнародних зв'язків.

Позаторік спортсменка перемогла на Кубку світу з лижних перегонів серед ветеранів спорту. Оксана Заліско також часто бере участь у міжнародних змаганнях зі скандинавської ходьби та повертається з високими нагородами. 

Для того, аби займатись скандинавською ходьбою, потрібні лише спеціальні палиці. «Спорт для всіх» на перших тренуваннях надаватиме їх тим, хто ще не має, але хоче спробувати.

Нагадаємо, 20-річний шахіст із Бродів став майстром спорту України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності