На Львівщині вчетверо збільшилася кількість хворих на ковід

Ковід

За минулий тиждень в області COVID-19 діагностували у понад 200 людей

На Львівщині різко зросла кількість хворих на коронавірус. За останні два тижні кількість інфікованих COVID-19 зросла вчетверо. Про це LVIV.MEDIA повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

«Про епідемію ми не говоримо, але на Львівщині ми справді спостерігаємо зростання числа хворих на COVID-19 . Якщо два тижні тому серед тих людей, що звернулися за медичною допомогою, ковід виявили в 51 людини, то у попередній тиждень таких людей вже було 207. Тобто їхня кількість зросла в чотири рази», - розповіла Наталія Іванченко.  

Яким саме штамами коронавірусу зараз хворіють мешканці Львівщини, медики поки сказати не можуть, але наголошують, що у сусідніх з Україною державах ЄС зараз виявлений різновид штаму Омікрон під назвою FLiRT, тому не виключено, що він вже є на території області. За словами Наталії Іванченко, станом на 31 липня у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні з діагнозом COVID-19 станом перебувало 24 людини, тоді як два тижні тому це були поодинокі пацієнти.

Як правило, у більшості випадків перебіг хвороби не відрізняється від тих, що існували в попередні випадки спалаху коронавірусу. «Важких форм є дуже мало, але, звичайно, що люди з хронічними захворюваннями можуть мати складніший перебіг ковіду. Зокрема, з тих 24-х, що госпіталізовані в інфекційній лікарні, троє перебувають в реанімації інтенсивної терапії», — повідомила Наталія Іванченко.

Загалом перші симптоми нинішнього штаму ковіду у дітей часто починаються як кишкова інфекція – нудота, блювота, діарея, далі вже до них приєднуються нежить, кашель і т.ін. У дорослих людей, як правило, все починається із закладеного носа, потім з’являється сухий кашель, біль в горлі, при цьому хворі дуже рідко скаржаться на високу температуру. Після одужання в багатьох людей можуть загостритися захворювання серцево-судинної системи, цукрового діабету, однак як цього разу поведе себе вірус, який зараз циркулює в Україні, сказати важко, наголосила Наталія Іванченко.

Нагадаємо, нещодавно лікарі львівського “Охматдиту” зафіксували збільшення захворювань на ковід-19, грип та ГРВІ у дітей. Зокрема за першу половину липня медики госпіталізували дев’ятьох маленьких пацієнтів, тоді як ще два місяці тому звернень з такими хворобами зовсім не було. Медики також прогнозують ще більше зростання захворюваності після початку навчального року у вересні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності